Coaching

Reflectie als fundament om te veranderen wat je kan veranderen

 

Soms is een vraag zo specifiek dat het beter is om je persoonlijk te laten begeleiden. Dat kan natuurlijk ook bij Leading Academic.

Vanuit warmte en oprechtheid benaderen wij de vraag waarmee je worstelt. Tegelijkertijd stimuleren we je door het stellen van scherpe vragen en het delen van strategische inzichten. Je verkrijgt op deze manier nieuwe inzichten. Tijdens de coaching ondersteunen we je om deze vervolgens in concrete acties om te zetten waarmee je verder kunt.

Wij helpen jou als academische professional graag verder op de volgende gebieden:

 

 • Persoonlijke effectiviteit
 • Stress & vitaliteit
 • Loopbaan & carrièrekeuze
 • Communicatie & media
 • Leiderschap
 • Strategisch bewegen & conflict

Iedere coach van Leading Academic is gespecialiseerd in tenminste twee aandachtsgebieden. De coaches en hun specifieke aandachtsgebieden bekijk je op deze webpagina.

Speciaal bij Leading Academic

Coaching bestaat traditioneel gesproken uit 1-op-1 gesprekken met een coach. Dit is één vorm van leren. We vinden het belangrijk dat je ook andere professionals ontmoet. Daarom stimuleren we je om één of meerdere workshops naast je coachtraject te volgen. 

We hebben onze coaching daarom omgezet naar een individueel opleidingsprogramma. Hierbij kies je zelf of samen met je coach de activiteiten die passen bij jouw specifieke (ontwikkel)vraag. Bij dit programma werk je met een zogenaamde ‘strippenkaart’ die bestaat uit 10 of 20 strippen. Je kan de volgende coach- en opleidingsactiviteiten kopen:

 • Face-to-face coaching van 1,5 uur:                     3 strippen
 • Online coaching van 1 uur:                                  2 strippen
 • Telefonische coaching van 0,5 uur:                    1 strip
 • Individuele trainingsbijeenkomst van 2 uur:   4 strippen
 • Workshops van één dag:                                      3 strippen

 Om te stimuleren dat je een workshop volgt, bieden we je aan dat je de eerste workshop volgt voor één strip in plaats van 3 strippen

 

Kosten:

Ons Coachprogramma omvat 20 strippen en kost €2.097,- (btw vrijgesteld). Het Coachprogramma light omvat 10 strippen en kost €1.097,- (btw vrijgesteld). De hoofdlocatie voor coaching is Boterstraat 24 in Utrecht. Eventuele andere locatiewensen stem je af met je coach. Er worden geen locatiekosten gedeclareerd.

Klik hier voor onze coaches >

Meer informatie of vrijblijvend contact: mail naar: contact@leadingacademic.nl

Wat vinden anderen van de coaching?

“Voordat ik begon met een persoonlijk coachtraject, had ik verschillende (carrière)vraagstukken. Als persoon was ik onzeker, waarvan ik in mijn dagelijkse werk last had. Daarnaast was ik aan het twijfelen of ik wel het juiste vakgebied had gekozen. Ik worstelde met de vraag of ik niet gelukkiger zou zijn in een beroep met meer patiëntencontact. De coaching was erg goed voor mij, omdat we in mijn eigen tempo en op mijn eigen manier naar mijn uitdagingen konden kijken. Voor iedere uitdaging wordt een passende aanpak gekozen”.

Eline

Arts, gewijzigd van specialisme

“En dan ben je klaar met je proefschrift. Wat nu! De wereld ligt voor mij open. Ik krijg veel vrijheid in mijn werk en kan veel zelf invullen.  Ik ben begin 40. De vraag ‘Wat wil ik nu eigenlijk zelf?’ drong zich op. Tijd dus voor duidelijkheid, focus en aandacht voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Leuk om daarmee bezig te zijn. Mijn coachtraject bestond uit workshops en (telefonische) coaching. De workshops sloten aan bij mijn wensen en de coachgesprekken waren verdiepend. Het duurde even, maar nu heb ik de juiste richting gekozen”.

Robin

Hoofd wetenschapsbureau

“Ik had een coördinerende functie in mijn organisatie. Ik was de haarlemmerolie van de afdeling: veel verantwoordelijkheden maar weinig bevoegdheden. Ik wist dat ik in deze rol niet verder zou kunnen komen. Door de persoonlijke begeleiding heb ik tactischer en strategischer leren denken en handelen. Daardoor werd ik zichtbaarder in het werk. Sommige bevoegdheden heb ik gewoon naar me toe getrokken zonder dat formeel vast te leggen. Doordat ik zelf aan de slag ben gegaan, kreeg ik ook een beter beeld wat ik wilde”.

Ricky

Circuitdirecteur

Leading Academic is DE expert in het adviseren, coachen en trainen van de academische professionals die werken:

 • vanuit intrinsieke, inhoudelijke drijfveren;
 • in een complexe context.

Wij verzorgen coach-, advies- en trainingstrajecten, zowel incompany en als open inschrijving.

Wil je een vrijblijvend oriënterend gesprek voor je eigen ontwikkeling of voor jouw organisatie, dat kan altijd.

E-mail

contact@leadingacademic.nl

Telefonisch

+31 (0)168 85 23 80

LinkedIn

Laten we met elkaar linken.