Help! Media!

Ja, het kan echt! Jij op je gemak in de media

 

De wereld van de media. Je voelt je er niet op je gemak. Maar toch wil je je boodschap op een groter platform delen, omdat deze het verdient om gehoord te worden. Dan is deze training voor jou!

 We leren je:

  • Een verhaal pakkend te formuleren
  • Hoe je een interview moet voorbereiden
  • De regie in eigen handen te houden

Door dit programma krijg je inzicht hoe redacties van mediaprogramma’s denken én hoe jij je eigen verhaal het beste over de bühne brengt. Ook leer je om te gaan met de spanning die een optreden met zich meebrengt. 

 

Jij in de spotlights

Optreden in de media het uitgangspunt van dit programma, maar de technieken die je leert, helpen je ook in een forumdiscussie, op een congres of op welk moment dan ook wanneer jij in de spotlights staat.

In het programma wordt gewerkt met voorbeeldmateriaal en je ontvangt veel kennis over hoe de mediawereld denkt en in elkaar steekt. Dit alles wordt gecombineerd met veel oefenen. Na afronding van Help! Media! treed je met meer gemak media-aanvragen tegemoet en pak je de kans om jouw expertise te delen!

 Wil je meer weten over dit programma, download dan de brochure.

 

In het kort

Startdatum
1 juni 2023

Locatie
Utrecht of Rotterdam

Begeleiding
Marloes Reitsma

Wat vinden anderen van het programma?

“Ik raad iedereen aan het programma te volgen. Het biedt waardevolle vaardigheden die je op allerlei momenten en in allerlei settings tijdens je carrière kunt toepassen. Ik heb voor mijzelf de insteek van mijn verhaal nu helder voor ogen.
Ik weet beter hoe ik me moet manoeuvreren in lastige situaties.  Het oefenen in een veilige situatie was heel waardevol”.

Laurentine

Medisch specialist UMC

“De methoden (digitaal en live, voorbeelden en oefenen) waren een mooie combinatie. Wat ik vooral meeneem, is dat je zelf in de hand hebt wat je zegt, dat je niet te veel op verwachtingen moet ingaan. Goed voorbereiden wat je wilt zeggen en wat je verhaal is, ook met enkele oneliners. De voorbeeldfilms waren voor mij erg nuttig, vooral omdat besproken werd wat daar nu gebeurt”.

Geraline

Kinderarts en wetenschapper

“Het resultaat van dit programma was zo goed voelbaar bij het tafelgesprek op de laatste dag. Iedereen zat heel goed in het gesprek en ik had het gevoel dat iedereen met verbazing constateerde hoe groot het verschil met de eerste live interview oefening was. Veel progressie zonder grenzen over te gaan. Dit gaf voor mij de veilige omgeving waarin je kan leren en experimenteren”.

Janneke

UHD

Leading Academic is DE expert in het adviseren, coachen en trainen van de academische professionals die werken:

  • vanuit intrinsieke, inhoudelijke drijfveren;
  • in een complexe context.

Wij verzorgen coach-, advies- en trainingstrajecten, zowel incompany en als open inschrijving.

Wil je een vrijblijvend oriënterend gesprek voor je eigen ontwikkeling of voor jouw organisatie, dat kan altijd.

E-mail

contact@leadingacademic.nl

Telefonisch

+31 (0)168 85 23 80

LinkedIn

Laten we met elkaar linken.