Leading Academic

Leef en werk naar jouw eigen waarden

Tijdens dit persoonlijk leiderschapsprogramma leer je:

  • Je persoonlijke koers te bepalen en vast te houden
  • Woorden te geven aan jouw uniciteit en drijfveren
  • Keuzes te maken vanuit jouw kernwaarden

Maar ook om:

  • Vitaal te blijven
  • Lol en plezier te hebben in jouw carrière

Ruim een jaar lang word je begeleid door twee coaches van Leading Academic in een groep van vier tot maximaal zes collega-professionals.

 

Positieve focus

We helpen je je eigen plannen te formuleren en om te zetten in concrete acties. Daarbij focussen we op het positieve: waar ligt je kracht, waar ben je trots op, wat heeft je gebracht waar je nu bent?

 

Toekomst

Vervolgens kijken we toekomstgericht: hoe ziet jouw werk er idealiter uit over vijf, tien of twintig jaar? Zo krijg je meer inzicht in de drijfveren die voor jou belangrijk zijn. Vervolgens ondersteunen we je bij het vertalen van de toekomst naar de huidige situatie door middel van stappen die je nu al concreet kunt zetten.

Hoe we dit doen, leggen we je uit in de brochure die je kunt downloaden.

 

In het kort

Startdatum
18 oktober 2024

Locatie
Regio Utrecht

Wat vinden anderen van het jaarprogramma?

“De belangrijkste winst is dat ik op een andere wijze mensen tegemoet treedt. Ik voer gesprekken waarin ik mezelf moet ‘verkopen’ bijvoorbeeld tijdens acquisities op een andere wijze. Ik weet beter hoe ik mijn lichaamshouding in kan zetten en waar ik op moet letten als ik in contact ben met anderen. Hierdoor kan ik mezelf beter presenteren en hebben gesprekken meer effect. En dat is belangrijk als ZZP’er”.

Johanne

Organisatieadviseur

“Ik wilde meer ‘organisatiesensitief’ worden en mijn persoonlijk leiderschap te versterken. Door steeds concrete zaken te bespreken waar ik tegen aan liep, kreeg ik veel meer zicht op het effect van mijn gedrag, maar ook op de ongeschreven regels binnen een organisatie. Het heeft me geholpen om me veel bewuster te worden van mijn kwaliteiten en hoe ik deze effectief en met plezier kan inzetten binnen de organisatie”.

Tim

Post-doc

“Als arts had ik een coördinerende functie in een UMC. Ik had veel verantwoordelijkheden, nauwelijks bevoegdheden. Ik heb tactischer en strategischer leren denken en handelen. Daardoor werd ik zichtbaarder. Sommige bevoegdheden heb ik gewoon naar me toe getrokken zonder dat formeel vast te leggen. Doordat ik zelf aan de slag ben gegaan, kreeg ik ook een beter beeld wat ik wilde”.

Robin

UHD, Medisch specialist en hoofd

Leading Academic is DE expert in het adviseren, coachen en trainen van de academische professionals die werken:

  • vanuit intrinsieke, inhoudelijke drijfveren;
  • in een complexe context.

Wij verzorgen coach-, advies- en trainingstrajecten, zowel incompany en als open inschrijving.

Wil je een vrijblijvend oriënterend gesprek voor je eigen ontwikkeling of voor jouw organisatie, dat kan altijd.

E-mail

contact@leadingacademic.nl

Telefonisch

+31 (0)168 85 23 80

LinkedIn

Laten we met elkaar linken.