Het politieke spel succesvol spelen

Leer strategisch te denken en bereik meer

 

Je werkt in een complexe organisatie waarin het niet eenvoudig is om je plannen te realiseren. Er zijn veel belangen – zichtbare en onzichtbare agenda’s.

Het is belangrijk dat je strategisch leert te denken om voor jouw plannen steun te krijgen.

Je leert tijdens deze workshop:

  • Hoe je het politieke speelveld beïnvloedt en doorgrondt
  • Op welke manier jij je doelen strategisch en tactisch bereikt (zonder jezelf of anderen te beschadigen)
  • Hoe je je plannen realiseert met behoud van je persoonlijke waarden

 Tijdens deze workshop maak je een praktisch plan waarmee je de volgende dag al aan de slag kan!

Je leert hoe je bondgenoten en coalitiepartners kunt inzetten om jouw plan te realiseren. Ook doorgrond je het politieke speelveld sneller. Ook al vind je ‘politiek gedoe’ niet leuk, je kunt beter leren hierin effectief te handelen. En daaraan draagt deze workshop zeker bij zoals je ziet:

  • Door goed te analyseren en op de juiste momenten invloed uit te oefenen werd een UHD gevraagd om hoofd van zijn afdeling te worden, met steun van de meeste collega’s!
  • Door bewust haar zichtbaarheid te vergroten werd een fiscalist gevraagd zitting te nemen in een landelijke commissie. Het uiteindelijke doel was een partnerschap in haar organisatie. De gesprekken hiervoor zijn nu gaande.

In het begin van jouw carrière had je alleen je leidinggevende en je collega’s die je moest overtuigen als je een nieuw idee had. En met jouw enthousiasme en drive lukte dat meestal wel! Nu je verder bent en je plannen groter van omvang zijn, is het aantal mensen dat je moet beïnvloeden groter en het netwerk complexer. Dat vraagt nieuwe vaardigheden en inzichten. Voor deze nieuwe opgave biedt de workshop jou praktische handvatten.

De workshop wordt begeleid door Heleen Brinkman en Margreet van Rixtel. Heleen traint vanuit de methode Respectful Confrontation en maakt theorie praktisch en voelbaar. Samen zorgen wij dat jij het politieke spel in jouw organisatie beter doorziet.  

Graag nodigen wij je voor deze eendaagse workshop uit. De prijs is € 397,-. De workshop wordt in de regio Utrecht verzorgd. De ontvangst is tussen 9.15 en 9.30 uur. We ronden uiterlijk af om 17.00 uur.

Mocht je interesse hebben in deze workshop meld je dan aan of mail naar contact@leadingacademic.nl

N.B. Neem je deel aan het persoonlijk leiderschapsprogramma Leading Academic of Female Leading Academic, dan is de deelname aan de workshop gratis.

 

In het kort

Datum
Donderdag 7 november 2024
Donderdag 10 april 2025

Locatie
Suits and Sundays, Utrecht

Wat vinden anderen van de workshop?

“Waarom er bijna altijd een politieke arena is, begrijp ik nu beter. Dat is al fijn. Ook wat ik daarin te leren heb. Goed om concrete tools te krijgen hoe je de politieke arena in kaart brengt. Ga ik mee aan de slag voor mijn project!”

Desirée

Projectleider zorgvernieuwing

“Als ik hoogleraar wil worden, en dat wil ik wel, dan is plezier krijgen in het politieke spel belangrijk. Dat vraagt dat ik uit mijn comfortzone moet stappen. Daar heb ik mooie en concrete handvatten voor gekregen. Dank!”

Felix

UHD / Principal Investigator

“Non-verbaal stevig binnen komen als ik impact wil maken tijdens bijvoorbeeld een vergadering. Nog nooit aan gedacht en o zo belangrijk, zie ik nu. Wat leuk, en spannend, om dit samen met elkaar te oefenen”.

Anne

Communicatieadviseur