Female Leading Academic

Kies voor jezelf

Dit jaarprogramma richt zich op vrouwelijke professionals. Een bewuste keuze omdat de basis van Leading Academic ligt in het coachen van vrouwelijke professionals (zie Over Ons). Soms is het voor jou belangrijk om te leren samen met collega-vrouwen. Deze kans willen we je bieden.

Tijdens dit persoonlijk leiderschapsprogramma leer je:

  • Je persoonlijke koers te bepalen en vast te houden
  • Woorden te geven aan jouw uniciteit en drijfveren
  • Keuzes te maken vanuit jouw kernwaarden

Maar ook om:

  • Vitaal te blijven
  • Lol en plezier te hebben in jouw carrière

Ruim een jaar lang word je begeleid door twee coaches van Leading Academic in een groep van vier tot maximaal zes collega-professionals.

 

Positieve focus

We helpen je je eigen plannen te formuleren en om te zetten in concrete acties. Daarbij focussen we op het positieve: waar ligt je kracht, waar ben je trots op, wat heeft je gebracht, waar je nu bent?

 

Toekomst

Vervolgens kijken we toekomstgericht: hoe ziet jouw werk er idealiter uit over vijf, tien of twintig jaar? Zo krijg je meer inzicht in de drijfveren die voor jou belangrijk zijn. Vervolgens ondersteunen we je bij het vertalen van de toekomst naar de huidige situatie door middel van stappen die je nu al concreet kunt zetten.

Hoe we dit doen, leggen we je uit in de brochure die je kunt downloaden.

 

 

In het kort

Startdatum
16 mei 2025

Locatie
Regio Utrecht

Wat vinden anderen van het jaarprogramma?

“Voordat ik deelnam aan het Female Leading Academic zat ik in een fase van onzekerheid: kan ik het wel, wat wil ik eigenlijk? Ik had last van competitie en ‘stoorzenders’. Ik maakte alles persoonlijk.
Ik had al bagage uit eerdere trainingen, maar zat op dat moment toch met een hoop vragen. Het resultaat van het programma is dat ik duidelijke koers gezet heb. Ook heb ik meer zekerheid verkregen over mijn eigen positie en capaciteiten”.

Jolanda

Medisch specialist

“Geen moment spijt van dat ik op eigen kosten heb meegedaan. Ik wilde méér, maar had geen duidelijk idee van wat dat precies was en hoe ik dat moest bereiken.

Ook al werd mijn verzoek om financiële steun door mijn leidinggevenden niet gehonoreerd, toch besloot ik aan het programma mee te doen. En daar heb ik geen moment spijt van gehad. Ik heb echt leuke en spannende keuzes gemaakt!”

Arlette

Beleidsadviseur

“Ik heb de ambitie om hoogleraar te worden, maar word gehinderd door mijn eigen twijfels: kan ik het wel, wil ik het echt wel? Ook ben ik onzeker over hoe ik het spel moest spelen in een door mannen gedomineerde omgeving. Ik krijg vaak te horen dat ik zichtbaarder moest zijn. Dit programma, juist door de combinatie van werkvormen, ervaar ik als een groot houvast bij het bepalen van mijn koers en het managen van twijfels”.

Babette

Toen UHD, nu hoogleraar

Leading Academic is DE expert in het adviseren, coachen en trainen van de academische professionals die werken:

  • vanuit intrinsieke, inhoudelijke drijfveren;
  • in een complexe context.

Wij verzorgen coach-, advies- en trainingstrajecten, zowel incompany en als open inschrijving.

Wil je een vrijblijvend oriënterend gesprek voor je eigen ontwikkeling of voor jouw organisatie, dat kan altijd.

E-mail

contact@leadingacademic.nl

Telefonisch

+31 (0)168 85 23 80

LinkedIn

Laten we met elkaar linken.