Leading Academic staat voor

=

Oprechte interesse

=

Warm confronterend

=

Toekomstgericht

Wij nemen jou zoals je bent met je eigen unieke (levens)ervaring en achtergrond. We leggen geen concepten op. Door reflectie en confrontatie creëer jezelf de beweging.

We zijn ervan overtuigd dat als je werkt vanuit intrinsieke drijfveren en zelf de regie neemt, je beter in balans bent en vitaal kan blijven leven.

Als professional heb je op groeimomenten of kruispunten in je carrière coaching en begeleiding nodig om in een complexe omgeving de juiste keuzes te maken. Op die momenten zijn wij er voor je.

We helpen je om je volledige potentieel te ontwikkelen en te zien. Zo word je een gelukkiger mens en lever je makkelijker een zinvolle bijdrage aan de wereld.

 

 

Waarom academische professionals?

In kennisintensieve organisaties zijn academische professionals verantwoordelijk voor het resultaat. Hun creërende vermogens bepalen de kwaliteit van het product of dienst van de organisatie. Of je nu arts, adviseur, wetenschapper of advocaat bent. Jij bent het visitekaartje.

Tijdens je opleiding heb je de kennis vergaard en de vaardigheden geleerd die je nodig had om je beroep met succes uit te oefenen. Hierna start echter pas je ontwikkeling tot een gezaghebbende professional. Een proces op zichzelf. En in dit proces begeleiden en helpen wij je graag.

Werken in een organisatie met gedreven professionals is interessant, maar komt ook met de nodige uitdagingen. Zeker als je niet direct in het traditionele plaatje past omdat je een unieke achtergrond hebt qua gender, cultuur, herkomst of opleidingsroute hebt.

In universiteiten, ziekenhuizen, UMC’s of andere vergelijkbare kennisorganisaties, zijn structuren niet altijd helder, de besluitvorming is vaak niet transparant en er speelt een soms ondoorgrondelijke politiek systeem waarbij (vaak onbewust) exclusie plaatsvindt. 

Allemaal thema’s die je hele carrière een rol blijven spelen. Of je nu uitvoerend professional bent, leidinggevende, hoogleraar of lid van een Raad van Bestuur.

Onze achtergrond

Margreet van Rixtel is de oprichter van Leading Academic. In       2013 startte zij met Topvrouw. Ze wilde vrouwelijke professionals stimuleren bewuste keuzes te maken vanuit persoonlijke drijfveren en onder hun eigen voorwaarden, iets wat te vaak nog niet gebeurde. Veroorzaakt door culturele patronen binnen onze maatschappij en organisaties en patronen bij vrouwen zelf. Door speciaal voor vrouwen programma’s te ontwikkelen, prikkelde Margreet ze om uit hun comfortzone te stappen en zelf de regie terug te pakken. Tijdens het vijfjarig jubileum van Topvrouw.nl vertelde ze meer over waarom ze doet wat ze doet. (Link naar video).

Door onder andere de Black Lives Matters-beweging besefte Margreet dat ze een bredere groep wilde helpen. Zo zag Leading Academic het licht. Met haar coaches begeleidt ze nu alle professionals met hun unieke bijzonderheden. Ook verzorgt Leading Academic incompany leiderschapsprogramma’s. Op deze manier wil zij bijdragen aan een meer inclusieve cultuur binnen organisaties en bedrijven.

Leading Academic is DE expert in het adviseren, coachen en trainen van de academische professionals die werken:

  • vanuit intrinsieke, inhoudelijke drijfveren;
  • in een complexe context.

Wij verzorgen coach-, advies- en trainingstrajecten, zowel incompany en als open inschrijving.

Wil je een vrijblijvend oriënterend gesprek voor je eigen ontwikkeling of voor jouw organisatie, dat kan altijd.

E-mail

contact@leadingacademic.nl

Telefonisch

+31 (0)168 85 23 80

LinkedIn

Laten we met elkaar linken.