Ben jij ook zo druk, druk, druk. Ik in ieder geval wel. Dan overkomt het mij regelmatig dat ik alleen maar bezig ben met mijn ‘to-do-list’.  Bij één van mijn activiteiten kwam ik iets tegen wat aandacht vroeg: ‘Vijf vragen die ik mezelf wil stellen bij het ontwaken’. Deze vragen raakte mij, omdat de dag daarbij een mooie start krijgt. Ik heb de vragen geprint en naast mijn bed gelegd. Nu kijk ik eerst naar de vragen en dan pas naar mijn iPhone!

Ik deel de vragen graag met je.

Misschien wil jij elke ochtend ook zo ontwaken?

Waar ben ik vandaag dankbaar voor?

  • Ik schenk aandacht aan wat ik wél heb.


Hoe zal ik vandaag in het nu leven?

  • Hoe intelligenter mensen zijn, hoe meer tijd ze spenderen aan nadenken en hoe minder aan interactie met de buitenwereld. Concentreer je op de fysieke wereld rondom je en probeer elke seconde apart te beleven.

Waar gaat deze dag over?

  • Hier zijn twee antwoorden voor mogelijk: zelfverbetering en genieten. Belangrijk voor mij is om te beseffen dat voor mij de snelst en meest efficiënte manier om dingen gedaan te krijgen, is door me op één ding tegelijk te concentreren.

Wat moet ik vandaag afwerken?

  • Ik heb nooit een tekort aan dingen die ik ‘zou moeten doen’. Voor mij is het belangrijk om te identificeren wat ik ‘absoluut moet doen’ en daar maak ik dan een prioriteit van. Dat doe ik dan zo goed mogelijk. Het hoeft niet perfect te zijn. Tegen andere dingen zeg ik dan ‘Nee!’. Ik ben tevreden met wat ik vandaag heb gedaan.

Hoe zal ik mezelf vandaag ontspannen?

Door op te staan met de gedachte aan het plezier dat ik die dag wil hebben word ik vanzelf een gelukkiger mens. Me goed voelen is niet iets voor morgen of voor volgende week, maar voor vandaag!

Bron: Express.be