Voordat ik begon met een persoonlijke VIP traject bij Topvrouw.nl waren er verschillende problemen waar ik in mijn carrière tegenaan liep. Als persoon was ik onzeker, waarvan ik in mijn dagelijkse werk last had. Daarnaast was ik aan het twijfelen of ik wel het juiste vakgebied had gekozen. Ik worstelde met de vraag of ik niet gelukkiger zou zijn in een beroep met meer patiëntencontact. Het VIP traject was erg goed voor mij, omdat we in mijn eigen tempo en op mijn eigen manier naar mijn uitdagingen konden kijken. Ik heb dit als erg prettig ervaren. Voor iedere uitdaging wordt een passende aanpak gekozen. Zo bestond mijn traject uit twee verschillende werkwijzen om de hele lading te dekken: schrijfbegeleiding en gesprekken. Samen met Margreet heb ik mijn problemen verkend. Ik heb meer inzicht gekregen in mezelf en heb knopen in mijn carrière doorgehakt. Ik heb geleerd dat het kiezen of bijstellen van je (carrièrekeuze) pad in het leven, niet betekent dat je faalt. Het betekent dat je realistisch bent en iets wil doen met nieuwe inzichten die je opdoet. Ik zou andere vrouwen die een stap willen maken, adviseren niet te lang in je eentje te blijven twijfelen, maar laagdrempelig hulp te zoeken. Door begeleiding vergroot je het inzicht in jezelf. Hier kun je nooit slechter van worden. Door het VIP traject en het inzicht dat ik in mezelf heb gekregen, is me duidelijk geworden dat ik onzekerheden in mijn leven moet aanpakken en hiermee niet moet wachten.

Arts Maatschappij en Gezondheid