Voordat ik deelnam aan het jaarprogramma zat ik in een fase van onzekerheid: kan ik het wel, wat is precies mijn focus, hoe pak ik dingen aan, hoe kom ik waar ik wil zijn, wat wil ik eigenlijk? Ik had last van ‘stoorzenders’ en ik maakte alles persoonlijk. Ook de politieke arena kwam/was er altijd. Ik had al bagage uit eerdere leiderschapsprogramma’s maar zat op dat moment toch met een hoop vragen.

Het resultaat van het programma is dat ik duidelijke koers gezet heb. Ik heb helderheid verkregen in het feit dat ik al meer op dat pad zat dan dat ik dacht. Ook heb ik meer zekerheid verkregen over mijn eigen positie en capaciteiten.

Door het jaarprogramma word je gedwongen stil te staan bij bepaalde vragen die je hebt. Soms stuitte ik op vragen waarvan ik eigenlijk niet wist dat ik ze had. Je leert ook van anderen en hun verhaal. Vaak zit er iets bij dat ook op jezelf betrekking heeft. Het programma geeft je een gedwongen moment om uit je eigen situatie te stappen en tijd te nemen voor waar je staat/mee bezig bent en heen wilt.

De begeleiding is prima, enthousiast, professioneel en komt uit het hart. Zeker de 1 op 1 sessies vind ik waardevol. De samenstelling van het programma is divers en goed. Voor mij zat er soms wat (te) veel tijd tussen de verschillende bijeenkomsten en was de waarde van telefonische intervisie minder. Het gaat in mijn geval vaak “even snel tussendoor” in de werksetting en dat geeft onvoldoende commitment van mezelf uit.

Als je als vrouwelijke professional de kans krijgt om dit programma te volgen, dan moet je dat zeker doen. Vooral vroeger in je carrière omdat je dan al handvatten nodig hebt die je sneller en beter kunnen helpen bij het bepalen van je koers en je kunnen sturen in de politieke arena die er altijd is als je ambitie hebt.

YA, academisch medisch specialist