Het afgelopen jaar dwong me om stil te staan: wat wil ik, wat kan ik, hoe ziet mijn (werkzame) leven er over drie jaar uit? Hoe haal ik het beste in mezelf naar boven, hoe zorg ik ervoor dat de balans werk/privé goed is?

Toen ik startte met het programma, vond ik het wel eens lastig om voor mezelf op te komen, was altijd geneigd het anderen naar de zin te maken en deed daarbij mezelf weleens tekort. Anderen vond ik zoveel interessanter, intelligenter… Wat had ik nou te vertellen? Dat kon onmogelijk interessant zijn… Dus liet ik anderen ” voordringen” en deed zelf vaak een stapje terug. Dit is deels ook te wijten aan mijn jeugd, dat snapte ik altijd wel, maar in de praktijk doen wat ik rationeel wist, tja, dat was een grote stap.

Ik durf nu voor mezelf te kiezen, heb geloof in eigen kunnen en sta zoveel mogelijk in mijn kracht. Ook als het even niet lukt. Dan denk ik weer even aan alle mooie dingen die ik terug kreeg. Kortom: het was een waardevol jaar met veel vooruitgang. Soms moeilijk meetbaar maar absoluut voelbaar. Ik heb vooral meer vertrouwen in mezelf en ik durf me te laten horen.

Toen ik over het persoonlijk leiderschapsprogramma ‘De Top is ook voor jou!’ las had ik al zoiets van ” wow, dat wil ik ook”. Heel impulsief heb ik deze vraag aan mijn leidinggevende gesteld. Ik was blij verrast met de ” ja”. Het programma is voorbij gevlogen, ik mis het nu al! De verschillende onderdelen zijn leuk afwisselend. Telefonische intervisie werkt verrassend goed. De experimenteerdagen zijn soms confronterend maar zeer waardevol.

Het werken in de groep was veilig, we mochten onszelf laten zien, inclusief zwakke momenten en tegelijkertijd deelden we de vreugde in de succesmomenten.

De begeleiding door Margreet en Heleen is fantastisch! Twee krachtige vrouwen die zich ook kwetsbaar op durven te stellen. Zij zijn heel goed in staat om direct de vinger op de zere plek te leggen. De samenwerking tussen hen is top.

Mijn advies aan andere vrouwen is om het jaarprogramma te volgen! Hierdoor heb je volledige aandacht voor je eigen ontwikkeling als mens, als vrouw, als vakdeskundige! Echt waardevol. Je wordt er rijker van!

Anita te Riet – van den Berg
Bestuurs- en managementadviseur
Aqualysis