feestje

 

Het 5-jarig jubileum van Topvrouw.nl is voor mij een mooie herinnering geworden. Door storytelling hebben we de gasten aan het denken gezet. De coaches vertelden ieder een persoonlijk moment in hun leven, dat vormend of zelfs bepalend is geweest.  De gasten werden vervolgens uitgenodigd om na te denken over een vraag die de verteller aan hen stelde of werden actief aan het werk gezet. Het feest is echt geworden zoals ik het voor ogen had: warm, betrokken en met diepgang.

Waarom dan deze titel: een feestje vieren, hoe moeilijk kan het zijn? Dat heeft te maken met mijn eigen proces, voorafgaande aan dit jubileum. Twijfelen of je het moet vieren, hoe je het moet vieren en voor wie, zijn misschien nog wel logische twijfels. Bij mij zat het dieper. Door het te vieren, zette ik mezelf weer helemaal in de spotlights. Dat deed me terugdenken aan de start van Topvrouw.nl en vooral aan het moment dat ik mijn website lanceerde. Een paar dagen daarvoor was ik er ziek van. Als je altijd de veiligheid van de coulissen hebt gezocht en dan opeens symbolisch op het podium gaat staan. En op dat podium gaat uitspreken, waar je voor staat, dat was voor mij uiterst spannend. En dat had een fysieke weerslag.

Misschien verrassend voor je: maar dat was met dit jubileum hetzelfde. Gelukkig herkende ik het dit keer heel snel en kon het een plekje geven. Maar het heeft me wel verrast. Als ik terugkijk, hebben de volgende tips geholpen.

Tip 1 Deel het met anderen

Toen het moment van het 5-jarig jubileum van Topvrouw.nl  er aan kwam, deelde ik dat met mijn team en mijn vrienden. Door hun enthousiaste reacties bemerkte ik, dat het wel echt een moment was om te vieren. Door vervolgens het besluit met hen te delen, had ik ‘getuigen’. Dat maakte dat ik het ook daadwerkelijk ging doen.

Tip 2 Zoek naar een vorm die bij jou past

Ik ben vervolgens gaan schrijven wat ik dan wilde. Ook heb ik van gedachten gewisseld met anderen. Door er bewust mee bezig te zijn, ben ik actief aan de slag gegaan met de vorm. Van groot naar klein naar groot. Van externe spreken naar mijn eigen team. Door het de ruimte te geven, voelde ik op een bepaald moment wat ik wilde. En zo heb ik het ook uitgevoerd.

Tip 3 Zoek steun en vertrouw op de ander

Waar ik helemaal trots op ben, is hoe we het als team hebben opgepakt. Voor alle teamleden had ik een vraag. Die hebben ze heel goed en fijn opgepakt. Ik hield wel de hoofdlijnen in de gaten, maar bemerkte dat ik ook kon loslaten en vertrouwen op de teamleden. Daardoor is het ook zo’n mooi teamgebeuren geworden.

Nu jij!

Kijk eens een jaar of twee jaar voorruit. Welke momenten komen er, die jij kan vieren? Ga eens na of bij jou ook speelt, dat jezelf de grootste belemmering bent om dit moment te vieren. Zelf gloei ik nog na van het mooie feest. Dat gun ik jou ook.