Toen Margreet me vroeg tijdens één van de individuele gesprekken of ik wel met de goede dingen bezig was, was ik in eerste instantie verbaasd. Ik heb toch een fijne baan, leuke collega’s en maak carrière sprongen dacht ik. Na verder doorvragen bleek dat veel van de verantwoordelijkheden die ik op mijn schouders heb (en neem) me veel energie kosten en ten koste gaan van andere belangrijke dingen. Door het uitvoeren van veel verschillende taken – om bijvoorbeeld aan verwachtingen te voldoen – raakte ik focus kwijt op wat betekenis geeft in het uitoefenen van mijn vak. 

Deelname aan het VIP programma heeft mij met name deze focus opgeleverd. Door te leren mijn interne drijfveren te expliciteren en het geloof in eigen kunnen aan te boren heb ik mijn koers kunnen verleggen en ben ik pas écht aan de slag gegaan met de goede dingen. De workshops met de verschillende onderdelen heb ik ervaren als houvast bij het bepalen van deze koers. De afwisseling in thema’s, werkvormen, theorie en concrete oefeningen met hart en hoofd en het verschil in begeleidingsstijl van Margreet en Heleen zijn heel waardevol. Margreet en Heleen vullen elkaar goed aan en weten met humor een veilig leer- en oefenklimaat te creëren. De individuele coachgesprekken met Margreet hebben een verdieping gebracht bij het zoeken naar de richting. Margreet verstaat als geen ander de kunst van het maken van ruimte die nodig is om echt durven te gaan staan voor wat je wil.

Als je je afvraagt of je je energie besteedt aan de juiste dingen dan adviseer ik je om je aan te melden bij Topvrouw.nl. Margreet en Heleen ondersteunen je op een respectvolle en open manier bij het ontrafelen van jouw vraag en ambities voor de toekomst.

MH. Associate lector