In de inleiding van het boek “Droom groot” van Eva Jinek vertelt ze dat een van haar redenen om met zo’n boek te komen, niet alleen is omdat ze zo graag van haar inspiratiebronnen wil horen hoe zij hun leven hebben ingericht, maar ook dat zij behoefte had om tijd te kunnen hebben om met hen op zoek te gaan naar de kleine anekdotes die hun leven zo hebben getekend.

  • Een beroemde advocate die ooit begon als verloskundige en musicus.
  • Een kunstenares die met behulp van niemand minder dan Neelie Kroes haar belangrijkste project wist te redden.
  • De schoolpleinervaringen van een transgender.
  • Het spannende politieke spel van de talent agent.

Het zijn de details van anekdotes die je zo voor je ziet, die blijven hangen. Die vertel je na.

Ieder mens heeft die verhalen, zeker als het over diepste drijfveren gaat. Maar ze komen er niet altijd uit. En dat is jammer!

Iedereen heeft een verhaal

In het programma “Help, media”(link naar: https://topvrouw.nl/programmas/help-media/) helpen wij, Heleen Brinkman (link naar: https://www.linkedin.com/in/heleen-brinkman-84a8077/) en Marloes Reitsma,(link naar: https://www.linkedin.com/in/marloesreitsma/) je om contact met de media te gaan zien als het ideale moment om jouw verhaal te vertellen. Op jouw manier en op jouw voorwaarden.

Ook leren we je om in, voor de leek, gortdroge onderzoeksmaterie die kleine beeldende anekdote te zien die de stof tot leven wekt. En we nemen je mee in hoe een redacteur en een interviewer samen met jou op zoek gaan naar die kern van het verhaal.

  • Waar letten de redacteur en de interviewer op?
  • En van welke gereedschapskist maken ze gebruik als je eenmaal aan die interviewtafel zit?

Als je even in hun schoenen gaat staan, dan ga je voelen waar de uitdaging zit en het spel.

Daarnaast is er in het programma aandacht en ruimte om te oefenen voor hoe” je je verhaal vertaalt, jouw performance. Wij leren je om het media-spel te spelen en er nog lol in te krijgen ook. Want ook jij hebt een verhaal te vertellen. Dat mag iedereen horen, toch?

Op 7 april a.s. start de 3editie van het programma. Wil je met ons overleggen of dit programma iets voor jou is, stuur dan een reply.

Leuk je te spreken!

Hartelijke groet,

Namens Team Topvrouw,

Marloes Reitsma en Heleen Brinkman

 

Marloes Reitsma is een ervaren programmamaker voor radio (Kunststof), televisie (onder meer: DWDD, College Tour, Hello Goodbye) en filmfestivals (IDFA, Movies that Matter). Ook werkte ze voor een communicatieadviesbureau en een politieke partij. Tegenwoordig legt ze zich naast haar werk in de media steeds meer toe op coaching, training en procesbegeleiding.

 Heleen Brinkman is trainer en coach met een achtergrond in het theater. Het fysiek ervaren en hanteren impact maken en ruimte innemen met je verschijning en trouw blijven aan wie je ten diepste bent, dat is wat Heleen je laat ontdekken.