Ik was net klaar met mijn proefschrift. Deze had ik met succes verdedigd. Tijd om na te denken over mijn vervolgcarrière. De wereld lag voor mij open. Ik krijg veel vrijheid in mijn werk en kan, tot op zekere hoogte, veel zelf invullen. Tot dit moment had ik precies duidelijk wat mijn doel was: het proefschrift moest af. Maar wat nu? Ik ben eind 30. De vraag ‘Wat wil ik nu eigenlijk zelf?’drong zich op. Er waren zoveel mogelijkheden. Tijd dus voor duidelijkheid, structuur en focus. Ik vond het na alle inhoudelijke taken in het kader van mijn proefschrift afronding, leuk om met mijn eigen ontwikkeling bezig te zijn. Daar was ik altijd aan voorbij gegaan. Zo kon ik me ontwikkelen in een traject waar ik partijen moest enthousiasmeren. Dat had ik nog nooit zo bewust gedaan. Mijn VIP traject dat ik volgde bij Topvrouw.nl bestond uit workshops en (telefonische) coaching. De workshops sloten prima aan bij mijn wensen. De (telefonische) coachingsgesprekken waren ook prettig. Niet altijd had ik veel spannends, maar er was toch altijd wel iets wat opviel en waarop werd doorgevraagd. Ik kijk nu met andere ogen naar mijn werk. Ik heb geleerd dat ik in de gaten moet houden wat mijn richting is en wat mij naar mijn doel brengt. Misschien nog belangrijker is om te zien wat mij NIET verder brengt! “Nee” zeggen dus  en keuzes maken. Ik vind de achterliggende theorie bij de workshops over bijvoorbeeld  onderhandelen erg interessant en pas het ook toe bij het voorbereiden van  gesprekken. Andere vrouwen adviseer ik om, naast je werk, ook aandacht te hebben voor je eigen ontwikkeling. Dat is net zo belangrijk!

JT, coordinator / research scientist