Leeftijdsgebonden dilemma’s

De afgelopen twee jaar ben ik natuurlijk regelmatig bezig geweest met de vraag ‘Wat hebben vrouwen nodig om een Topcarrière te hebben?’ En dan bedoel ik niet dat we allemaal heel hoog in de top van een organisatie werkzaam zijn. Wel dat we het beste uit onszelf gehaald hebben, dat we met een topgevoel terugkijken op ons leven, waarbinnen ons werkzame leven. In een eerdere mail haalde ik de woorden van mijn moeder aan, die zij uitsprak toen zij wist dat zij ging sterven:

‘Het is goed zo! Ik heb een mooi leven gehad! Ik kijk met trots terug.’

Dat is voor mij een belangrijk motto geworden. Terug nu naar het thema. Als ik naar vrouwen kijk, dan zie ik verschillende fases:

  1. De start van je carrière, waarbij je inhoudelijk goed opgeleid bent en met veel enthousiasme en energie aan de slag te gaan. Voor deze YoungFemaleTopTalent wil Topvrouw.nl een programma ontwikkelen dat start in maart 2016. Als jij tot deze groep behoort, dan volgt later in de mail een aantal vragen die ik je wil voorleggen.
  2. De periode in je carrière waarin je het moederschap combineert met het werk. Ten minste, als jij een kinderwens hebt en in de gelukkige omstandigheid bent dat deze wens ingevuld wordt. Combinatie van werk en ouderschap is voor mij een Topsport periode geweest: mooi én pittig! Een programma over dit thema wil ik in 2016 voorbereiden. Graag samen met jou als jij middenin deze fase zit. Waarschijnlijk start het eerste programma in 2017. Mijn vragen aan jou tref je hieronder aan.

  3. De fase waarin je al ruime ervaring hebt met het werk als professional en nu de ambitie hebt om een (grote) stap te maken. Daarvoor heb ik het persoonlijk leiderschapsprogramma ‘De Top is ook voor jou!’ ontwikkeld. Dus het brainstormen hierover is op dit moment minder noodzakelijk. Zit je in deze fase dan nodig ik je juist uit om in februari 2016 deel te nemen aan dit programma dat nu al 2 jaar loopt https://topvrouw.nl/programmas/persoonlijk-leiderschapsprogramma

  4. De afronding van je carrière waarbij je de ruimte wilt pakken om nog één stap te zetten of bewust stuurt op een rustige afbouw. Hiervoor heb ik het TopThemaProgramma voor de 50+ professional verzorgd in 2015. Op basis van de evaluatie van de deelnemers en op basis van jouw inbreng op deze mail, willen we in 2016 een nieuw programma verzorgen.

 Mijn vragen aan jullie allen is:

  • Het denken in leeftijdsprogramma’s: spreekt jou dat aan? Waarom wel/niet?
  • Is met de hierboven genoemde perioden ook voor jouw gevoel de gehele carrière ‘gedekt’?

YoungFemaleTopTalent
De volgende vragen zijn voor de vrouwen die in de start van hun carrière zitten.
Als ik terugkijk op die fase, was ik veel bezig met vragen zoals:

  • Is dit werk de juiste keuze voor mij? Past het werk bij mij? Er zijn zoveel mogelijkheden: laat ik niet iets liggen?
  • Hoe houd ik stand in deze organisatie? Hoe profileer ik me? Hoe kan ik me meer zelfverzekerd voelen?
  • Hoe ga ik om met de mensen die mij persoonlijk niet zo liggen maar wel mijn collega’s of leidinggevenden zijn?

Zijn dit ook vragen waarmee jullie stoeien? Hebben jullie nog andere vraagstukken waarbij jullie graag begeleiding van Topvrouw.nl zouden willen ontvangen?

Combinatie van werk en ouderschap: Topsport!
Als ik terugkijk op deze periode, dan komt bij mij naar boven dat ik zo graag vaker contact had willen hebben met andere vrouwen die in een vergelijkbare positie zaten. Om elkaar te ondersteunen bij de vraagstukken die dan spelen. Daarom denk in niet zo zeer aan een inhoudelijk programma waarbij je vaardigheden leert. Wel aan een coachings- en intervisieprogramma waarin je concreet aan de slag gaat met vraagstukken. Doel is dan veel meer om te zoeken naar jouw persoonlijke oplossingen om zowel vorm te geven aan het moederschap als bezig te kunnen zijn met je carrière en persoonlijke ontwikkeling. Klopt mijn gedachte? Of heb je ook behoefte aan een inhoudelijk programma bijvoorbeeld over onderhandelen met je collega’s en met het thuisfront? Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie.

TopThemaProgramma voor de 50+ professional
In deze fase zit ik nu zelf als 52-jarige professional. Een aantal jaren geleden speelde de vraag: ‘En wat nu? Wat wil jij, mevrouw van Rixtel?’ Beantwoording van deze vragen heeft bij mij geleid tot de oprichting van Topvrouw.nl. Want ik wilde nog graag een slag maken! Ik kon nog niet zeggen: ‘Het is goed zo!’ Ik ontmoette daarnaast ook veel vrouwen die juist een andere balans in hun leven wilden gaan creëren. Uitwisseling van onze beelden en ervaringen heb ik als zeer vruchtbaar ervaren. Op basis hiervan heb ik een coachings- en intervisieprogramma ontwikkeld dat nu is afgerond https://topvrouw.nl/programmas/topthemaprogramma. Als jij in deze fase van je carrière zit, waar heb jij dan behoefte aan? Hoe zou Topvrouw.nl jou kunnen ondersteunen? Ik hoor het graag!

Dank alvast voor het meedenken en ik zie met interesse je reactie tegemoet!

Hartelijke groet,

Margreet van Rixtel
Oprichter Topvrouw.nl