De belangrijkste winst is dat ik op een andere wijze mensen tegemoet treedt. Ik voer gesprekken waarin ik mezelf moet ‘verkopen’(sollicitatie of acquisitie) op een andere wijze. Ik weet beter hoe ik mijn lichaamshouding in kan zetten en waar ik op moet letten als ik in contact ben met anderen. Hierdoor kan ik mezelf beter presenteren.

Komende vanuit een faillissement van mijn laatste vaste werkgever heb ik op dat moment bewust gekozen om als zelfstandige organisatie adviseur aan het werk te gaan. Voordat ik met Topvrouw aan het werk ging, was ik vooral ´alleen´ bezig met mijn werkloopbaan, de ontwikkeling daarin en de stappen waar ik over aan het nadenken was. Daarnaast ontbeerde ik ook een klankbord ten aanzien van mijn persoonlijke ontwikkeling. Bij mij heeft dat de invloed dat ik onzeker word over mijn persoon, en dat dit gevolgen heeft voor mijn uitstraling en acquisitie kracht.

De deelname aan het jaarprogramma heb ik als heel goed en leerzaam ervaren. Vooral in combinatie met de andere deelnemers en de begeleiders ontstond een warm bad van bijeenkomsten. In het jaarprogramma heb ik veel geleerd, vooral over mijn non-verbale communicatie (uitstraling, lichaamshouding etc.) en de wijze waarop ik gesprekken en dergelijke op een andere wijze aan kan pakken.

De samenstelling van het jaarprogramma is heel gevarieerd en dat maakt het ook zo leuk. Voor mij persoonlijk waren de start- en voortgangsbijeenkomst, de experimenteerdagen en de telefonische coaching het belangrijkste deel van het programma. In de workshops wordt de ‘stam’groep aangevuld met anderen en dat maakte ook de interactie met andere deelnemers weer aanvullend en uitdagend. De begeleiding door Margreet van Rixtel en Heleen Brinkman heb ik als zeer deskundig ervaren. Voor mij de springt de individuele telefonische coaching door Margreet eruit, waarbij vooral haar superondersteunende en altijd voor je klaar staande reactie heel erg prettig is en de adviezen en typering die ze geeft heel goed aansluit. Tijdens de experimenteerdagen, die Heleen begeleidt, werd helder dat je soms met een paar woorden een situatie kan wijzigen. Het was tijdens die dagen mogelijk goed en levensecht te oefenen!

Mijn advies voor vrouwen die een stap willen maken is: neem contact op met Margreet en ga vooral een jaarprogramma volgen! Als zelfstandig organisatie adviseur heb ik het programma natuurlijk zelf betaald.

JV zelfstandig organisatie adviseur