Op het moment dat ik start met het persoonlijk leiderschapsprogramma ‘De Top is ook voor jou!’ kost mijn baan mij meer energie dan het oplevert en is het tijd voor verandering. Ik ben het programma gestart omdat ik wilde weten welke rollen mij energie geven en welke randvoorwaarden voor mij belangrijk zijn. Ook wilde ik hoofd en hart meer in verbinding brengen en bewuster momenten van reflectie inbouwen.

Terugkijkend is het een enerverend jaar voor mij geweest. Mijn oude werk heeft een plek gekregen, ik heb lessen geleerd en zaken bevestigd gekregen. Er is in het programma aandacht voor jou als persoon in zijn geheel: je hoofd, je hart, maar ook je lijf (in mijn geval strakke schouders). Op dit moment werk ik vol energie in mijn huidige functie als hoofd van een afdeling bij een gezondheidsfonds. Dit komt vooral door de andere omgeving.

Ook het jaarprogramma heeft mij laten groeien. Ik ben meer bewust van wie ik ben en wat ik kan en wil én wat ik niet wil. Vooral meer bewust zijn: dialoog tussen wat ik denk en wat ik voel. Dus niet alleen verantwoordelijkheid voelen, maar ook nadenken bij wie welke verantwoordelijkheid ligt. En niet alleen rationele argumenten aanhalen, maar ook teruggeven hoe iets overkomt. Dus luisteren met hoofd en hart. Mijn valkuilen zullen blijven, maar ik hoop dat ik er minder vaak in val.

De begeleiding door Margreet en Heleen is complementair. Beide werken met praktische tips. Margreet meer voor het denken, Heleen meer voor het voelen. Dit brengt het doen meer in balans. Vooral de experimenteerdagen waren voor mij fantastisch. Voor iemand die terug moest naar z’n gevoel, was het hard werken, maar zeer inzichtgevend. De combinaties van activiteiten die dit jaarprogramma biedt is een groot cadeau.

LvH, afdelingshoofd gezondheidsfonds