Op het moment dat ik contact zocht met Margreet werkte ik bij een grote consultancy organisatie. Ik liep daar na acht jaar echt tegen de grenzen op. Qua persoonlijke ontwikkeling kon ik daar onvoldoende mijn vleugels uitslaan. Bovendien zat ik privé met een aantal grote vragen en de combinatie werkte niet goed.

Ik ben blij dat ik ervoor gekozen heb om deel te nemen aan het jaarprogramma. Er was voldoende ruimte om aan te sluiten bij mijn wensen en behoeften door de combinatie van plenaire en persoonlijke activiteiten. Ik kon er altijd persoonlijk weer iets uithalen waar ik mee aan de slag kon gaan. Dat vond ik bijzonder en deed me ook echt goed.

Wat ik vooral bijzonder vind is de consequente factor in alles wat er gebeurt in het persoonlijk leiderschapsprogramma. Margreet en Heleen zoeken hoe je het beste uit jezelf kan halen op de manier die bij jou past. Het gaat er niet om dat je anders wordt en je waarden en normen aan de wilgen hangt om een volgende stap te zetten, maar dat je dicht bij jezelf blijft en toch steeds een stap vooruit zet in je ontwikkeling. Het jaarprogramma heeft mij veel handvatten gegeven in de stappen die ik daarna heb gezet. Het heeft me geholpen goed zicht te krijgen op de situatie waar ik op dat moment met mijn werkgever in zat. Dat maakte het mogelijk om een weloverwogen beslissing te nemen om te stoppen met de baan bij deze grote werkgever en te starten als zelfstandig ondernemer. Daarbij kon ik het programma en de begeleiding ook nog inzetten voor mijn eerste stappen als zelfstandig ondernemer. Dat gaf heel veel zelfvertrouwen in de onderhandelingen die gedaan moesten worden voor de eerste opdrachten!

De begeleiding van Heleen en Margreet is top. Zij beide blinken uit in het inleven in de persoon met wie ze te maken hebben zonder zich daarin te verliezen. Daarmee kunnen ze je met gepaste afstand en met alle nodige betrokkenheid begeleiden. Ik vind hen wijze vrouwen met zicht op mensen en de (politieke) situaties en het vermogen om een ander te helpen daarin te schakelen.

Mijn advies naar andere vrouwen: Neem jezelf serieus als je een nieuwe stap wilt maken. En advies als je de slagingskans wilt vergroten, haal dan het beste uit jezelf met behulp van de begeleiding.

Hester, zelfstandig ondernemer