Vaak zijn vrouwelijke professionals hard werkende, consciëntieuze vrouwen die als een stoomlocomotief doorgaan met alle uitdagingen in het leven. Zo ook Rianne, 55 jaar. Zij werkt als accountant in een regionaal georiënteerd kantoor. Haar baan combineert zij met een druk gezinsleven. Na een overname door een groter accountantskantoor veranderde alles: haar werkplek, de rol in het team, de inhoud van haar werk.

Ze werd letterlijk gedwongen tot stilstand doordat ze struikelde over een stoeptegel en haar been brak. Ze moest een aantal weken thuis rust houden. Figuurlijk kwam ze ook tot stilstand. Alles voelde opeens heel zwaar. Onder begeleiding van Topvrouw.nl is zij een zoekproces aangegaan. Dit is afgesloten met een evaluatie. Terugkijkend heeft zij de volgende dingen aangepakt. 

Zoeken naar een nieuwe rol 

Door de fusie raakte zij haar natuurlijke rol binnen het kantoor kwijt. Door de jaren heen had zij haar eigen specialisaties ontwikkeld. Eigenlijk had zij een eigen toko binnen het oude kantoor. Collega’s en klanten wisten haar op haar specialisatie te vinden. Na de fusie werd zij ingedeeld in een speciale unit waar iedereen met haar specialisatie werkte. Haar collega’s waren allemaal jonger. Iemand anders werd tot teamleider benoemd.

Het begeleidingstraject heeft haar opgeleverd dat zij actief is gaan zoeken naar een nieuwe rol die bij haar paste. Ze is nu de mentor van de jonge, nieuw aangestelde professionals binnen het kantoor. In deze positie voelt zij zich prettig. 

Waardering

Een ander resultaat is dat zij een belangrijke stap heeft gezet op het thema ‘waardering’. Zij beseft nu dat zij altijd zocht naar waardering van anderen: als klanten en collega’s positief over haar waren, dan was het goed. Door de coaching en de vragen die ik haar stelde, heeft ze zich onafhankelijk gemaakt van de mening van anderen en denkt nu vanuit zelfwaardering. Deze onafhankelijkheid van anderen geeft haar veel kracht. 

Energiemanagement 

Rianne typeert zichzelf als iemand die bij tegenslag de schouders eronder zet en doorgaat. In de begeleiding kwam ik dan ook snel op de metafoor ‘stoomlocomotief’. Hoeveel wagons er ook aanhingen, zij ging door. Maar als een locomotief stil staat en dan weer moet gaan rijden, dan voel je pas hoe zwaar de last is van alle wagons. Zo ook bij Rianne. Symbolisch heeft zij een aantal wagons losgekoppeld. Lastige keuzes, maar wel nodig. 

Verrast was ik toen zij bij de evaluatie zelf aangaf dat zij zich nu geen stoomlocomotief meer voelt, maar een loodsboot. Ze heeft haar eigen boot, loodst anderen bij het varen van de juiste koers, maar wel op hun eigen boot, dus op eigen kracht. 

Mooi resultaat toch? 

Wil jij als vrouwelijke 50+ professional ook eens nadenken voor het tweede deel van je carrière, neem dan contact met ons op via contact@topvrouw.nl of bekijk het FemaleTopSenior programma op de site. 

 

Wil jij meer mooie artikelen lezen?

Download dan nu GRATIS de e-bundel “Kiezen vanuit jouw kracht”.
https://femaletopsenior.nl/e-book

De kracht van de keuze ligt in het feit dat jij die neemt vanuit jouw hart, jouw zijn. De kracht om keuzes te maken waar je blij van wordt.