Zomer, einde corona, bijna vakantie…. Heerlijk toch?
Je kunt weer mensen ontmoeten, weer vaker naar je werk gaan, sporten.

Maar waarom blijf ik dan toch gewoon thuis zitten?
Voel ik dat het te veel is om weer alles op te pakken?’

 

Deze vragen krijg ik van verschillende vrouwen die ik coach. De opluchting die sommigen voelen, is niet het gevoel van hen. Apathie, watten in je hoofd, mistig beeld richting toekomst, moedeloosheid. Dat waren de gevoelens bij hen. En zij begrepen het gewoon niet.

Van één van hen kreeg ik het volgende artikel This sense of joyless aimlessness can dull your motivation and focus’. Dit deelde ik met de andere vrouwen met dit gevoel. Veel herkenning en opluchting, dat zij niet de enige waren. Daarom schrijf ik ook dit artikel.

Wat heb jij nodig

In april 2020 stuurde ik je een mail waarin ik je vragen stelde om na te denken over wat de coronacrisis met jou deed en vooral om na te gaan wat jij nodig hebt. Dat doe ik nu weer. Want het is niet meer ‘gewoon terug naar het oude’. Er is iets fundamenteels gebeurd in de wereld en mogelijk ook met jou. De vanzelfsprekendheden zijn weggevallen. Daarom weer de vraag: 

Wat heb je nodig om in de nieuwe werkelijkheid weer het beste
uit jezelf te halen, jouw Top te realiseren?

Lukt het beantwoorden van de vraag niet vanzelf? Dan zijn de tips:

  • Accepteer het als een normale reactie op het vervreemende coronajaar.
  • Gun jezelf ‘me-time’ waarbij het enige doel is om te voelen wat je voelt, dit op te schrijven en het daarbij te laten. Laat omhoog komen wat er komt.
  • Ben je niet zo’n schrijver, bespreek het dan met vrienden zodat het gevoel ook (letterlijk en figuurlijk) uit jouw systeem kan gaan.
  • Gun jezelf ook wat vaker ononderbroken tijd om je te concentreren op één ding dat je wilt doen.
  • Maak kleine brokjes van werk en focus op een klein doel.

Het fijne van mijn vak is dat je door vragen van de coachées ook aan het denken wordt gezet. Ook ik herken het zeker. Het gevoel van tot stilstand gebracht te zijn. Niet weten hoe je weer actief moet worden. Grote (noodzakelijke) acties zoals het maken van een nieuwe website uitstellen. En voor mij helpt dit zinnetje enorm:

‘Het is zoals het is en dat is goed. Komt tijd, komt raad, vertrouw daarop.’

Warme groet,
Margreet