Als onderzoeker heb ik mijn sporen al verdiend. Ik geef leiding aan een eigen onderzoeksgroep. Als werkgroepleider ben ik vooral bezig met de inhoud van het onderzoek en de begeleiding van mijn promovendi en post doc’s. Daar ligt ook mijn kracht. Ik bemerk echter dat ik als werkgroepleider en programmaleider in een groot onderzoekscentrum ook te maken krijg met verschillende belangen. Ik heb Margreet gevraagd mij een periode te begeleiden. Door haar ben ik me meer bewust geworden dat het ook belangrijk is om te werken aan mijn zichtbaarheid. Dit is iets wat mij, en vaak ook andere wetenschapsvrouwen, niet natuurlijk komt aanwaaien. En zoals Margreet het zo mooi verwoordt: mijn politieke sensitiviteit kan omhoog. Door de begeleiding van Margreet heb ik actief gewerkt aan mijn zichtbaarheid en ben ik effectiever in de politieke arena van de wetenschap. Ik kan dan ook met trots vertellen dat ik nu hoogleraar ben!

EdV, hoogleraar